cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 15°
15°

La ciutat necessita una potabilitzadora per tal de depurar l'aigua dels nitrats

Serveis Generals creu que l'obertura de dos pous no serà suficient

El regidor de Serveis Generals a l'Ajuntament de Manacor, Francesc Acuñas (PSOE), es planteja la necessitat de construir una planta potabilitzadora per retirar els nitrats que conté l'aigua de la ciutat. L'edil socialista tem que la perforació de dos nous pous no garantirà la reducció dels nitrats. Segons Acuñas, «l'aigua de Manacor no és de bona qualitat, ja que el nivell dels nitrats que es concentra per cada litre d'aigua supera el que està permès per la normativa sanitària».

El regidor Acuñas explicà que «des d'un principi l'empresa subministradora d'aigua a la ciutat, Aguas Manacor, va arribar a la conclusió que la perforació de dos nous pous i la seva connexió a la xarxa general podria suposar la reducció dels nitrats fins al nivell que permet la Conselleria de Sanitat. No obstant això, en el cas que no sigui suficient, ens haurem de plantejar seriosament construir una planta potabilitzadora per depurar l'aigua i convertir-la en potable, perquè en aquests moments no ho és».

Acuñas considera que «fa massa anys que Manacor té aquest problema i mai no s'ha arribat a donar-hi una solució. El mal que té la ciutat no és, precisament, la insuficiència de l'aigua, sinó la seva manca de qualitat». L'edil va explicar que la inversió que implica «és molt important, ja que pot costar centenars de milions de pessetes i això provocaria un augment considerable del preu de l'aigua, però se n'asseguraria una major qualitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.