algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Medi Ambient tranquil·litza els petits propietaris, que queden fora del parc

Rosselló i GOB titllen de «mentider» Mariano Servera en la seva campanya anti parc

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, llançà ahir un missatge de tranquil·litat als petits propietaris de l'àrea inicialment delimitada pel Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la península del Llevant, tot ratificant que el «parc únicament afectarà grans propietats de les zones de conservació delimitades, que coincideixen bàsicament amb les Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI)». En aquest sentit, Rosselló va manifestar que el model de parc que es proposa es fonamenta en la «gestió privada» de les finques com a motor per aconseguir la conservació dels valors naturals. Amb aquesta concepció, digué la consellera que «el parc no vol atemptar contra els propietaris, i les finques continuaran a les seves mans».

Envers el polèmic dret de tempteig i de retracte, establert per una llei estatal, la consellera de Medi Ambient va explicar que «no és intenció d'aquest Govern fer ús d'aquest dret i, en aquest sentit, la Conselleria prepara una llei en la qual es renuncia expressament al dret de tempteig i de retracte, sempre que es garanteixi la conservació de les finques». Rosselló va aprofitar per criticar la campanya «d'intoxicació» que s'ha fet per tal de desprestigiar la figura del parc natural «per part de determinats sectors tendenciosos, com és el cas de Mariano Servera, el qual ha difós moltes mentides entre els petits propietaris».

Un tema que també ha preocupat molt l'opinió pública d'ençà que es plantejà la implantació d'un parc natural a la península d'Artà és el de les expropiacions. Respecte d'això, Rosselló es va mostrar ben contundent: «Ningú no ha parlat mai de fer expropiacions, ja que aquest és un mecanisme extraordinari poc adequat per a la preservació natural i que a més atempta contra el dret fonamental de la propietat privada». Envers les expropiacions, Rosselló va ironitzar dient que quan s'han fet autopistes, ningú no ha tingut gens de mania a l'hora d'expropiar».

La consellera va parlar de les vies de finançament del parc natural, les quals seran directes i indirectes. «Hi haurà línies de subvencions directes per potenciar l'agricultura, la indústria i el turisme. La UE també destinarà ajudes en aquest sentit. Així mateix, el fet d'estar dins un parc implicarà la revalorització de les grans finques i els productes que s'hi puguin elaborar amb un etiquetatge de qualitat». Per la seva banda, el GOB ha criticat l'Associació per a la Defensa de Llevant, que presideix Mariano Servera, perquè continua «escampant mentides i informacions parcials per alarmar els petits propietaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.