algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

El PSM s'oposa a l'ampliació del polígon i hi presenta al·legacions

El batle considera injustificat «parlar de duplicació de l'actual»

El grup del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament anuncià ahir que farà al·legacions a la futura modificació de les Normes Subsidiàries presentada per l'equip de govern (PP) i que preveu l'ampliació del polígon industrial. Aquesta actuació dels nacionalistes coincideix amb la polèmica que ja va sorgir a Binissalem pel mateix tema. El portaveu del PSM a Consell, Arnau Ramis, mostrà ahir, mitjançant una nota de premsa, la seva preocupació perquè «l'escassesa de recursos com l'aigua fa inviable aquesta ampliació».

Els nacionalistes recorden els problemes al municipi de l'estiu passat, «que varen fer que hi hagués restriccions d'aigua a la població i al sector agrícola», i pregunten «com fan comptes fer front al fort increment de consum d'aigua que suposarà la vinguda de noves indústries?». El portaveu del PSM considera que «un polígon de devers cent mil metres quadrats a dins Consell és excessiu i donarà més maldecaps que beneficis».

El batle, Joan Bibiloni, per la seva part, afirmà ahir a aquest diari que «les xifres de les quals es parla són incorrectes perquè, encara que l'ampliació prevista és de 62 mil metres quadrats, tan sols seran destinats a ús industrial uns 37 mil, dels quals un deu per cent se cediran a l'Ajuntament». El batle considera que no es pot parlar de duplicar l'actual polígon, que ara té 52 mil metres quadrats aproximadament, «perquè quasi la meitat dels metres de l'ampliació seran destinats a equipaments (dos mil metres), vials (15 mil metres) i a una cessió, de sis mil metres, per a la construcció d'aparcaments i d'equipament social».

Els nacionalistes, per la seva part, també han advertit dels perills per a la salut i les molèsties que suposaria dur a terme aquesta ampliació, «perquè a Consell, gairebé sempre, el vent bufa en direcció del polígon cap al poble, per la qual cosa tots els gasos i les olors emesos per indústries del polígon aniran cap al poble». En aquest sentit, el batle afirmà que «a la normativa està ben especificat que no es poden instal·lar indústries contaminants, com ara les destinades a la siderúrgia o al tractament de paper».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.