cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Del Castillo afirma que la reforma educativa s'aplicarà d'aquí a dos anys

La ministra clausura el Congrés Nacional d'Estudiants celebrat a Magaluf

80048
La ministra Del Castillo clausurà ahir el Congrés. | T.A.

La ministra d'Educació i Cultura, Pilar del Castillo, va aprofitar la visita que realitzà ahir a l'Illa per defensar a ultrança la reforma educativa que ha plantejat el Govern central i indicàque no es podrà aplicar fins almanco el curs 2003-2004. Del Castillo va fer un especial esment en justificar la necessitat de modificar el sistema d'accés a la universitat i reformar l'ensenyament secundari incloent la revàlida. La ministra va realitzar aquestes manifestacions a Magaluf, on va comparèixer per clausurar el Congrés Nacional de la Confederació d'Estudiants que s'ha estat celebrant els darrers dies.

Del Castillo reivindicà la supressió de la selectivitat tal com s'aplica ara indicant que ha perdut el sentit. Per justificar-ho va fer referència a la disminució de la demanda universitària estimant una reducció de 600.000 alumnes al 2010. Per això creu molt més interessant deixar en mans de les Universitats la possibilitat d'establir algun tipus d'examen de selecció per accedir a les carreres amb major demanda i, a la vegada donar una major primacia a la nota del batxillerat. Per Castillo aquest nou sistema és molt més flexible i personalitza la valoració de l'individu per a una determinada carrera.

Amb tot la ministra va confirmar que aquest canvi no es podrà amplicar almanco fins al curs acadèmic 2003-2004. Pel que fa a la revàlida Del Castillo deixà clar que no hi ha cap decisió ferma presa però insistí que s'ha d'adequar el nostre sistema educatiu amb la de la resta de països europeus, on tenen una o fins i tot dues proves en diferents etapes del cicle escolar. Això sí, la ministra va fer un incís més que especial en rebutjar les crítiques efectuades des d'alguns sectors contra aquesta reforma educativa. Així desmentí que el nou sistema atempti contra la igualtat d'oportunitats i que resulti discriminatori.

En aquesta línia comentà que «ja no es tracta que tothom hagi d'estudiar el mateix sinó que tots els alumnes tenguin l'oportunitat de treure del sistema una major rendibilitat personal. Hem de millorar l'oferar i ser flexibles en funció dels estímuls i dels interessos de l'alumne». La ministra recomanà a totes les veus crítiques amb la nova llei que entrin en el fons de la qüestió i esperin a la propera tardor quan els projectes de llei estaran elaborats. Castillo va reconèixer també la imperiosa necessitat d'envestir una millora en la formació professional, on la demanda s'ha triplicat en els cinc darrers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.