cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

El Govern arreglarà les carreteres sense esperar els doblers de Madrid

L'Executiu comana el projecte per desdoblar el tram entre l'Arenal i Llucmajor

El Govern balear ha decidit no esperar més que Madrid es decideixi a posar els doblers compromesos en el conveni de carreteres, per arreglar la malmesa xarxa viària de les Balears. Així ho va deixar ben clar el conseller de Presidència, Antoni Garcías, després d'anunciar que s'havia tret a concurs la redacció del projecte de desdoblament de la carretera PM-602 entre l'Arenal i Llucmajor. Amb aquesta finalitat es destinaran 40 milions de pessetes, però s'espera que el cos de realització de les obres s'enfili fins als 4.900 milions.

La decisió d'envestir la redacció i l'execució posterior dels projectes ha estat motivada, segons esmentà Garcías, pel silenci manifestat pel Ministeri de Foment respecte a les modificacions proposades per l'Executiu autonòmic al conveni de carreteres el setembre de l'any passat. De fet, en principi, el conveni signat amb Madrid preveia la construcció d'una autopista en aquest tram, si bé el Govern va demanar un canvi de projecte i proposà el desdoblament. En cap cas, emperò, no s'ha rebut cap tipus de contestació. Antoni Garcías ha lamentat que Madrid hagi paralitzat tots els projectes del conveni de carreteres, incloent-hi els que no s'havien de modificar.

Això ha provocat que d'ençà que ha començat la legislatura només s'hagi començat a executar amb finançament estatal la millora de la carretera de Manacor entre Palma i Son Ferriol. Davant d'aquesta situació, el Govern està disposat a envestir la redacció de tots els projectes de carreteres i a gratar-se la butxaca si és necessari per tal de començar les obres, malgrat que el conveni de carreteres estipula que qui ha de pagar tant la redacció dels projectes com la seva posterior execució és l'Estat central.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.