nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Cort reclama consens a Educació per resoldre la manca de places escolars

El batle Fageda es mostra disposat a cedir solars per construir-hi nous col·legis

42614
El batle de Palma, Joan Fageda.

El batle de Palma, Joan Fageda, ha demanat al conseller d'Educació del Govern balear, Damià Pons, la creació d'una comissió mixta i de seguiment «que arribi a consensuar tota la problemàtica educativa del municipi», que realitzi un estudi de la demanda escolar, de l'oferta educativa i de la població escolar i que «en definitiva suposi la creació d'un mapa escolar de Palma, que contempli el pla global d'inversions i infraestructures tenint en compte tots els trams educatius obligatoris i no obligatoris».

Així contesta Fageda una missiva de Pons del 23 d'abril i assegura que «consultats els serveis de Secretaria d'aquest Ajuntament, no li he de recordar que l'obligació de cessió de solars per la construcció de centres públics afecta únicament als necessaris per l'educació obligatòria. La cessió de terrenys per a la construcció d'altres centres públics destinats a altres tipus d'ensenyaments dependrà en tot cas de les possibilitats municipals, essent i podeu estar segur que la nostra voluntat és la de col·laborar en tot el que sigui possible».

La principal novetat que aporta la missiva del batle a Pons és que proposa que la reunió d'aquesta comissió tengui lloc entre els dies 23 i 25 de maig, quan fins ara les demandes d'una cita per part d'Educació no havien estat contestades mai. Així mateix, el batle també explica que «l'Ajuntament mai no ha parlat de subordinació d'una actuació envers de l'altra, ni d'imposició; no cal ningunejar, no cal la prepotència. Nosaltres parlem de consens, el consens necessari per establir un procés i una tasca que entre tots volem dur endavant». Així, el batle Fageda lleva la raó al regidor Jordi Llabrés, que sempre ha supeditat la cessió de terrenys per a centres educatius al fet que la Conselleria doni suport a programes educatius com l'educació d'infants de zero a tres anys.

Així mateix, també renya suaument Pons, per haver fet de menys el seu regidor en la discussió entre les dues administracions. El que Fageda també té clar és que vol que la comissió negociï algunes de les peticions que s'han fet des de Cort a la Conselleria com poden ser «la desafectació de centres per estar en aquests moments fora d'ús o bé que pateixen un canvi d'activitats; el conveni de cooperació en matèria d'adults o la signatura de convenis de cooperació en l'educació infantil de 0 a 3 anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.