muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Matas assegura que no crearà una ecotaxa per a tot el territori estatal

«La política fiscal ambiental ha de penalitzar determinats usos»

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, afirmà ahir en relació als imposts mediambientals que «des del Partit Popular sempre s'ha estat contrari a la creació de nous imposts per se». Segons el Ministeri de Medi Ambient, la correcta política fiscal mediambiental ha de ser «desincentivadora i penalitzadora de determinats usos i de determinats hàbits contraproduents per a la preservació del medi ambient i no tant amb finalitats recaptatòries».

Així mateix, amb la fiscalitat mediambiental es primen conductes i hàbits necessaris per al medi ambient, apuntà Matas. Així, no es preveu la creació d'una ecotaxa a nivell estatal, com un nou impost per als ciutadans. «No poden crear-se imposts tan sols amb una finalitat recaptatòria, perquè el que es fa és un ús pervers de la finalitat de l'impost», advertí.

A més a més, la fiscalitat mediambiental s'incorporarà a Espanya al mateix temps que a la resta de països europeus. Matas explicà que en el cas de França, «l'augment de determinats imposts de caràcter mediambiental, té com a contraprestació la disminució d'altres imposts, per la qual cosa l'efecte fiscal és neutral i no existeix un increment de cara als ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.