algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Estel de Llevant presenta el centre de dia per a malalts mentals

Es preveu que podrà començar a funcionar a partir de l'estiu

L'associació Estel de Llevant pro salut mental de la comarca de Manacor va presentar ahir el seu projecte de centre de dia per a aquests malalts. El col·lectiu es va constituir el 1997 i fins ara ha duit a terme l'organització i l'execució de tallers diaris de diferents característiques. «El projecte de centre de dia era una cosa que teníem al cap des de feia molta estona, però fins ara no l'hem pogut veure gairebé realitzat. A finals de l'any passat l'Ajuntament ens va donar uns diners per al centre de dia i ens varen dir que cercàssim un local on poder ubicar-lo.

Ara tenim el local i també ja ha arribat el psiquiatre que ha de coordinar les dependències, només manquen quatre coses i segurament d'aquí a dos mesos podrem començar a funcionar», explicà Antoni Penya, membre de l'associació. Cal assenyalar que aquest centre de dia funcionarà coordinat amb la unitat de salut mental de la Fundació Hospital Manacor i amb la unitat d'hospitalització per a malalts mentals de Son Dureta. Els membres de l'associació indicaren que, a més del psiquiatre, «també es contractarà el personal necessari per cobrir les necessitats dels usuaris del centre.

Hi haurà un psicòleg, un treballador social, infermers i monitors». «La veritat és que estam molt contents, ja que tot plegat és un ajut molt gran per a les persones afectades per una malaltia mental, perquè és gent que, si està ben tractada, és vàlida per a qualsevol cosa. S'ha de tenir en compte que el fet de poder disposar d'un centre de dia serà de gran ajut per a tothom, ja que està destinat a gent que pateix malalties molt estressants i que tant afecten el malalt com la gent que l'envolta», conclogué Antoni Penya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.