algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

El ministre Juan José Lucas defensa Matas en el cas Formentera

El ministre afirmà que el PP està tranquil perquè es va actuar seguint la legalitat

61726
Lucas, ahir, amb González Ortea, Eduard Gamero i Pere Rotger. | T.A.

El ministre de la Presidència, Juan José Lucas, manté que el cas Formentera «no afectarà el més mínim el futur polític de Jaume Matas». Lucas va realitzar aquestes manifestacions durant la visita que realitzà a Palma per participar en un encontre polític amb el Partit Popular balear amb motiu del primer aniversari de la victòria a les eleccions generals. Abans de la reunió el ministre va realitzar unes manifestacions en les quals va defensar en tot moment la figura de Jaume Matas indicant que ara mateix «té un enorme prestigi dins del PP» i assegurant també que «és un dels grans ministres que ha tingut el país».

Així mateix Lucas va lloar la tasca desenvolupada pel ministre de Medi Ambient amb l'aprovació del Pla Hidrològic Nacional. En aquest aspecte destacà que «des dels temps dels romans no s'havia envestit a la Península una obra com aquesta per acabar amb la divisió entre l'Espanya seca i la humida. I tot això amb un grau d'incomprensió important des d'alguns sectors». Lucas considera que els atacs polítics que ha rebut Jaume Matas, «poden ser legítims però no els compartesc.

El Partit Popular «no té cap tipus d'intranquil·litat» i defensà que «el partit ha actuat dins la plena legalitat i complint amb la obligació de convidar i informar tota la societat per qui votes». En tot cas Lucas manifestà el seu total respecte cap a les decissions judicials per les causes obertes al voltant del Cas Formentera i Bitel. El ministre insistí a negar qualsevol relació directa entre la dimissió de Javier Mato, cap de gabinet de Jaume Matas, i els casos Formentera i Bitel. Lucas comentà que «res més lluny de la política, hi ha raons demostrables d'ordre familiar que justifiquen la decissió ja que fins i tot un familiar d'aquesta persona es troba a l'UCI».

Per Lucas «tractar ara de collir el ràvec per les fulles és una actitud que respect però que no compartesc». El ministre es va mostrar molt optimista respecte la situació del Partit Popular a les Illes i es manifestà convençut que «en dos anys hi tornarà a haver un president del PP a la comunitat». Per recuperar el Govern autonòmic Lucas considera molt necessari elaborar un programa diferent i sobretot «fer veure els nostres projectes i acostar-nos més a la societat». Això sí, en tot cas, no va amagar la seva preocupació per alguns greus problemes estatals com ara la forta inflació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.