algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Els taxistes volen denunciar el tren de Portocristo al Ministeri de Transport

El col·lectiu assegura que el vehicle no pot realitzar trajectes interurbans

El col·lectiu de taxistes del nucli costaner de Portocristo estudia interposar una denúncia davant el Ministeri de Transports del Govern de Madrid contra l'empresa privada que gestiona el servei del tren turístic de Portocristo i que diumenge passat atropellà un infant de sis anys, Tomàs Umbert, que morí per aquesta circumstància. Des que el tren es posà en funcionament, fa gairebé tres anys, els taxistes n'han denunciat reiteradament les presumptes irregularitats. És per això que ara la indignació del col·lectiu és més forta que mai arran de la malaurada defunció de Tomàs Umbert.

Els taxistes se'n lamenten i diuen que «és vergonyós que hagin de passar desgràcies com la de Tomàs perquè tothom reaccioni davant la il·legalitat del servei del tren i l'actitud passiva de l'Ajuntament de Manacor per consentir tenir en circulació l'únic tren d'arreu de l'Estat espanyol que fa trajectes d'una manera irregular», comenten els membres d'aquest col·lectiu. Així mateix, tant els taxistes com els veïns de la localitat costanera, que encara està commocionada per l'accident de l'infant, han criticat que el «tren no hagi guardat ni un dia de dol per la mort del petit Tomàs», ja que ahir el tren continuava fent el trajecte de Portocristo fins a cala Mandia.

Un dels taxistes assegurà que el tren «no posseeix l'informe favorable de la Policia Local i, més encara, circula per carretera interurbana quan no està permès en el cas de tractors de tracció amb dos remolcs». El col·lectiu ha explicat que «fa uns mesos demanàrem al regidor de Transports, Antoni Mestre, la seva mediació per tal de retirar el tren, però ens digué que no podia fer-hi res perquè tenia la pertinent targeta de transport i, per tant, la llicència municipal». El problema és que «se li ha concedit la llicència sense poder-li atorgar. Els tractes de favor són massa freqüents al nostre poble».

Els veïns de Manacor i de Portocristo estan consternats per la mort del petit, ja que era d'una família molt coneguda arreu del municipi. Recordem que els pares del nin tenen un famós restaurant al nucli costaner, Los Dragones. Els progenitors de l'infant reberen ahir nombroses mostres de suport i de condolença per part dels seus familiars, amics i coneguts. Les mestres del nin, així mateix, anaren al domicili per donar el condol als pares.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.