cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Les escoles mallorquines prenen com un repte integrar els «nouvinguts»

El moviment celebrà la seva tradicional trobada

«Integrar tota l'allau de gent nouvinguda és un repte que no esperàvem, però ens en sortirem». Així es manifestà ahir Maria Tous Fernández, presidenta del moviment d'escoles mallorquines, en el decurs de la 17 trobada d'aquestes entitats. «Fa vint anys fer escola en català era molt dur, però avui en dia continua essent molt dur malgrat els medis que tenim i el suport institucional, perquè l'allau de gent nouvinguda ens complica bastant la feina». El moviment d'escoles mallorquines va néixer fa vint anys i agrupa totes les escoles que estan treballant per un enseyament en català i arrelat en el medi.

Des de fa desset anys aquest col·lectiu realitza una trobada anual que en els darrers set ha coincidit amb la Diada per la Llengua. Es tracta que aquest sigui una dia de festa, en el qual els centres realitzen un treball en comú que simbolitza la unió d'aquestes escoles. «Enguany hem triat les cintes que és el símbol màxim que existeix en l'àmbit festiu. Hem de recordar que en els pobles es feien les corregudes de cintes i era una festa molt important». De fet, un nin de cada una de les escoles va despenjar una gran cinta, així fins arribar a setanta.

Un dels actes més interessants de la trobada d'escoles mallorquines va ser l'exposició de feines escolars que es va poder veure a l'interior del teatre de ses Voltes. «En aquesta ocasió hem triat el lema del joc i hem pogut veure tot un seguit de treballs molt macos i d'una gran qualitat. Ha valgut la pena veure les feines dels escolars». Uns escolars que ho varen passar d'allò més bé en la jornada, ja que el grup d'animació infantil Cucorba es va encarregar de posar el sarau a l'espai escènic de ses Voltes, on a més a més es varen improvisar tallers de jocs i on es va gaudir d'allò més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.