algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

Paula Varela, la protagonista del Cas de Can Tàpera, condemnada a 7 anys

La jove gallega que apunyalà el seu estimat en setembre de 1999 va escoltar la setència

Diego Gómez Reino, magistrat que instruí el cas de «Can Tàpera», va dictar la setència que comdemnà Paula Varela, acusada de l'apunyalament d'Aurelio Blas González, a set anys de presó. La jove, fou jutjada per un jurat popular que després de dia i mig de deliberació, l'ha trobada culpable d'un delicte d'homicidi. El tribunal rebutjà l'acusació d'assassinat que sostingué el fiscal, per la qual demanava una pena de 15 anys, i arribà a la conclusió que Paula no ordí premeditadament la mort del seu estimat, ni l'atacà quan ell dormia. A més a més, acceptà que Paula es trobava sota els efectes de l'alcohol.

El magistrat de la secció primera de l'Audiència va triar un any menys de comdemna dels que demanava el Fiscal en saber la resolució. Tenia la possibilitat de comdemnar-la a dos anys i mig de presó, tenint en compte l'atenuant acceptat pel jurat, però ho ha fet segons declaracions, «per la gravedat dels fets».També estableix una pena econòmica, però Paula es va declarar insolvent. Els fets van ocòrrer en setembre de 1999. Aurelio s'havia separat de la dona amb la que tenia dos fills, per començar una relació de convivència amb Paula, l'acusada. Tots dos treballaven al mateix hotel de Palma. Segons assenyala l'acusació, el mòbil dels fets s'explica per la profunda gelosia que sentia la jove de 20 anys, en saber que Aurelio Blas, tenia la intenció de deixar-la per tornar amb la dona.

La nit dels fets begueren molt. Varen discutir. Aurelio Blas González abandonà l'apartament de Can Tàpera, però tornà quan Paula el va cridar al mòbil. Llavors es produïren els fets. Paula, en un atac d'ira, li va proferir dues ganivetades profundes i la segona, en tocar el cor de l'estimat, el matà. Paula Varela sosté que l'estimat no tenia la intenció de deixar-la. Deia que no recordava res. Estava sota els efectes de les drogues i nerviosa. Només recorda unes cridades de telèfon i un agre despertar al costat del mort. Paula Varela és a la presó des que tot passà el setembre de 1999.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.