algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

La CNT denunciarà Cirer i el cos de Policia per «detencions il·legals»

Delegació de Govern diu que s'actuà com convenia

El sindicat anarquista Confederació Nacional de Treballadors (CNT) presenta avui una denúncia davant els jutjats de Palma contra l'actitud del Cos Estatal de Policia i qui consideren el seu responsable màxim a les Balears, la delegada del Govern, Catalina Cirer. Així ho varen anunciar ahir part dels nou simpatitzants de la CNT que el Primer de Maig passat varen ser detinguts després d'enfrontar-se a les forces de seguretat de l'Estat en la celebració de la diada del treball. Segons Hector Pavelic, un dels militants de la CNT que sovint fa de portaveu del col·lectiu llibertari, «les detencions realitzades per la Policia varen ser totalment il·legals». Pavelic va explicar que «el llançament de pedres contra els agents per part d'alguns participants en la manifestació, no de tots, va respondre a l'agressió de les forces policíaques.

Després, alguns no vàrem ser detinguts en el mateix moment. Altres companys varen ser detinguts quan parlaven amb la premsa sense que haguessin fet res més. A mi personalment em varen 'convidar', d'una manera poc amistosa, a anar a les dependències policíaques, tot i que el meu advocat em recomanava que no ho fes perquè em detendrien. Una vegada a dins ens agrediren psicològicament i quasi verbalment, amb l'amenaça que ens copejarien. No ens deixaven anar al vàter, que fa oi, i, a mi, que patesc una malaltia del cor, no em deixaven prendre els meus medicaments, ni tan sols amb el metge de la Policia davant. Ara, el que volem saber és per què se'ns va detenir. Què havíem fet?»

Un simpatitzant de la CNT detingut, que després d'això considera fer-se'n militant, Jesús Santana, va assegurar que «va parèixer una caça de bruixes. A mi em detingueren quan sortia de ca meva amb les meves coses i anava a fer una copa amb els amics. Desig que els que volen més Policia, passassin 72 hores detinguts patint com nosaltres i com molta altra gent innocent pateix. Vàrem ser víctimes de violència psicològica, que encara és pitjor que la física». Santana, a més, es queixà del tracte rebut per part d'alguns mitjans de comunicació. Finalment, Albertina Castaño va explicar que «senzillament vaig participar en la manifestació i em varem tractar com la merda. Quan es presentaren amb la porra vaig pensar que ens passaria de tot. Jo tenia la regla i no em deixaren ni anar al vàter ni una compresa. Vaig haver de pixar a la cel·la».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.