algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

La Universitat se suma a Barcelona a la defensa de la Cultura de la Pau

Antoni Caparrós fa una crida al diàleg en defensa de la «cultura democràtica»

L'Auditori de Barcelona fou l'escenari ahir d'una vetlada en pro de la Cultura de la Pau després que totes les universitats dels Països Catalans que formen part de l'Institut Joan Lluís Vives (IJLV), entre les que s'hi troba la Universitat de les Illes Balears, promulgaren el manifest Les universitats per una Cultura de la Pau. El rector de la Universitat de Barcelona, Antoni Caparrós, fou l'encarregat de la lectura del text on les Universitats demanen el «compromís personal» per aconseguir «una convivència democràtica de qualitat», referint-se a la situació que viuen els docents del País Basc.

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, declarà que «l'acte d'avui (ahir per al lector) és una bona oportunitat per expressar el sentiment de la comunitat universitària a favor de la lluita per la pau en llocs on es troba malparada». Huguet evocà la memòria de l'exministre socialista i professor d'Economia de la Universitat de Barcelona, Ernest Lluch, assassinat per ETA fa uns mesos, com el personatge que els fa prendre una posició clara quant al terrorisme.

Durant la lectura del manifest, Caparrós assegurà que perquè el compromís de les universitats catalanes sigui «concret i eficaç» necessitaven la pronunciació de l'IJLV en contra de les diferents formes de violència que sacsegen la societat. El rector de la Universitat de Barcelona apuntà que davant totes aquestes formes de violència, la universitat els ha de «plantar cara confiant en la força de l'educació i el desenvolupament del coneixement crític». El manifest veu en el diàleg la millor forma de garantir «una convivència democràtica».

Així les coses, el text fa referència explícita a la violència terrorista com el leitmotiv que els ha duit a reforçar el compromís al voltant del «dret a la vida» i «a la pràctica sistemàtica del diàleg com element fonamental i constitutiu de la cultura democràtica». L'expresident de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, participà a l'esdeveniment després d'haver estat l'artífex de l'Any de la Cultura de la Pau, que se celebrà durant el 2000.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.