algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Emaya obre Son Reus perquè els transportistes hi tirin els enderrocs

La decisió es pren per evitar «un problema de salubritat pública»

L'Ajuntament de Palma i Emaya ha autoritzat, amb caràcter excepcional, l'obertura de Son Reus a partir d'avui i per un espai de quinze dies, per al dipòsit dels enderrocs dels contenidors procedents de les obres. L'Ajuntament comunicà ahir a darrera hora aquesta decisió a la Conselleria de Medi Ambient. L'Ajuntament de Palma i l'Associació de Transportistes de Contenidors de Mallorca (Astracoma) varen mantenir ahir dematí una reunió per tractar els problemes que està ocasionant la no retirada dels contenidors, amb els conseqüents perjudicis per a la ciutat. Segons Cort, «la falta d'una solució en el conflicte entre Astracoma i la Conselleria de Medi Ambient ha originat que durant més de 50 dies no s'hagi procedit a la recollida dels contenidors de la ciutat».

Per Emaya «la situació s'ha fet insostenible ja que no només s'està ocasionant molèsties als ciutadans, sinó que està a punt d'originar un problema de salubritat pública, tant per la mala olor que expedeixen per la putrefacció de matèries orgàniques, com pels focus de brutor en què s'estan convertint: aparició de plagues com rates i insectes».

Així mateix, l'Ajuntament argumenta que «a les portes de la temporada turística molts d'hotels rematen obres i reformes que no poden culminar si no és factible comptar amb contenidors on dipositar els enderrocs. A més, la imatge turística de Palma, i per extensió, de Mallorca, se'n ressent greument, en presentar un aspecte de brutor i desordre». Davant aquests fets, tant l'Ajuntament com Emaya han determinat «que s'hagi decidit l'obertura provisional de Son Reus, termini suficient per a la retirada dels contenidors i la neteja dels llocs d'emplaçament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.