nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Autoritzada la concentració del Lobby davant la Feria de Abril

La manifestació es farà el proper dia 11 de maig, quan Fageda inauguri la festa

63630
Jaume Sastre i Josep Palou amb el permís governatiu. | T.A.

La Delegació del Govern de les Illes Balears ha autoritzat la concentració lúdico-festiva en favor de les festes mallorquines que el Lobby per la Independència realitzarà el proper dia 11 de maig al davant del recinte firal del carrer Camí de Jesús, just en el moment de la inauguració de la Feria de Abril de Palma. Així ho comunicaren al Diari de Balears els portaveus del col·lectiu, Jaume Sastre i Josep Palou, que ahir lliuraren, a les oficines del carrer Constitució, la comunicació de la manifestació per tal de sol·licitar la seva legalització. En un principi, el text del Lobby no volia ser acceptat per part dels funcionaris a les ordres de Catalina Cirer perquè no deia ni el dia ni l'hora de la concentració.

Els membres del Lobby havien deixat aquests requadres en blanc perquè en el moment d'entregar el document es desconeixia la data i hora exacta de la inauguració de la Feria de Abril de Palma. Després d'una reunió amb un dels màxims funcionaris de la Delegació, el qual realitzà un parell de trucades als funcionaris de batlia de l'Ajuntament de Palma per tal d'esbrinar la data de la inauguració de la Feria, fixada per al proper dia 11 de maig, pogueren acabar de complimentar els documents del Lobby i, per tant, la manifestació va ser autoritzada.

«Així hem aconseguit el que volíem, que la nostra mobilització sigui completament legal, que es garanteixi la seguretat de tots els assistents i que no se'ns pugui perseguir per reivindicar les nostres festes», explicà Jaume Sastre al Diari de Balears. El Lobby té la intenció de fer un present al batle de Palma, Joan Fageda, per tal que prengui consciència i potenciï les festes mallorquines. «El que passa és que no podrà ser el mateix regal que teníem previst per al batle d'Inca, perquè eren productes propis de la vila. El regal per al batle de Palma haurà de ser diferent, serà un producte típic de Palma, i volem que es mantengui en secret fins al moment de la seva entrega».

Els membres del Lobby per la independència han demanat que en aquesta concentració hi participi com més gent millor i sobretot «que els que puguin vagin vestits a l'ample per fer major la reivindicació». L'organització d'aquesta jornada no sap quanta gent s'hi ha d'esperar, ni tan sols si el fet de canviar l'escenari de la reivindicació d'Inca a Palma pot fer que augmenti la participació. «L'any passat, en el seu punt àlgid, hi havia a Inca 150 persones, amb la qual cosa nosaltres pensam que el nombre d'assistents és fàcilment superable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.