cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
11°

Cort preveu instal·lar càmeres al parc de les Estacions, l'Arenal i la Seu

L'objectiu és combatre el delicte en zones conflictives i fer front a la inseguretat ciutadana

L'Ajuntament de Palma vol apostar per la instal·lació de càmeres de seguretat per combatre el delicte i la inseguretat ciutadana en les zones conflictes de Palma. Així, Cort preveu la instal·lació de càmeres de vídeo per tot l'Arenal, la zona de la Seu i el parc de les Estacions com element intimidatori del presumpte delinqüent, lladre o agressor. Així ho va manifestar el tinent de batle de Governació de Cort, José Manuel Sierra, el qual va assegurar que per fer front a aquesta inversió s'està cercant finançament per diferents vies, entre les quals figura el mateix Ajuntament, (que està preparant el pressupost del 2001) Ministeri de l'Interior i el Govern balear.

L'objectiu d'instal·lar càmeres a l'Arenal «respon a la necessitat de posar fre a actuacions delictives com és la presència de trilers a la zona» i que ha estat causa de preocupació entre els residents de la zona i els hotelers de l'Arenal. A cada 200 o 300 metres de la costa de l'Arenal, Cort podria anar ubicant aquestes càmeres. S'ha de mencionar que la Policia de començament d'any ençà ha obert 695 actes per infraccions a la llei del jocs a l'Arenal per actuacions dels trilers enfront de les 393 que obrí l'any passat, fet que suposa un augment de més del 75 per cent. A més, ha obert quasi 2.700 actes per venda ambulant enfront de 1.786 del passat any.

La idea és ubicar aquests aparells també a la part de la Seu per combatre les clavelleres i en el parc de les Estacions. El fet de posar-les a la «zona verda» de Palma respon a una mesura intimidatòria per evitar possibles delictes, especialment durant el vespre. S'ha de recordar que en els darrers mesos s'ha produït una violació en aquest lloc i també un intent de violació, tot i que per Sierra «això són fets puntuals i tampoc no s'ha de crear alarmisme». En un principi, el tinent de batle de Governació havia plantejat la possibilitat de tancar en hores nocturnes el parc de les Estacions, però aquesta mesura implicava escometre una seguit d'obres amb un cost de 15 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.