cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Companys, vida i mort pel poble català

L'Ajuntament ret homenatge al president de la Generalitat en el 60è aniversari del seu afusellament

«S'enfrontà al piquet d'execució, format per soldats, amb tota serenitat. No va voler que li tapessin els ulls i morí donant un exemple de dignitat i coratge als nostres enemics. El seu últim crit «Per Catalunya! encara avui, esborrona. Eren dos quarts de set de la matinada del 15 d'octubre de 1940. Franco havia consumat un dels seus crims més vergonyosos de la història contemporània». Aquest fragment del documentalista Robert Surroca no pot reflectir més fidelment el sentiment de llibertat i nacionalisme del que fou anomenat el president màrtir, Lluís Companys president de la Generalitat durant la II República.

El passat dia 15 d'octubre es compliren els 60 anys de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat, Lluís Companys i 60 anys després, l'herència històrica de Companys, sempre fidel a la seva ideologia republicana, roman inalterada dins la memòria col·lectiva. No en va la figura mítica de Companys, que marcà d'arrel la història més recent dels Països Catalans, ha omplert molts fulls i molta tinta.

En aquest sentit, la Regidoria de Cultura i Educació, així com el Centre Cultural de l'Ajuntament de Felanitx, en homenatge als seixanta anys de l'afusellament de Companys han muntat una exposició, el temari de la qual fa un repàs a alguns esdeveniments que marcaren la societat catalana en el decurs dels anys de la II República, la Guerra Civil i els anys de la postguerra sempre en relació a la important tasca política de Companys.

«L'exposició homenatge té l'objectiu de remembrar el 60è aniversari de l'afusellament de Companys, però també celebrar el 25è aniversari de la mort del seu assassí», va manifestar el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Felanitx, Jaume Binimelis (PSM).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.