algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

La Sala demana ajuda al Govern per conservar la titularitat de la finca de Betlem

Una solució seria la compra a la promotora

La conservació de la titularitat pública de la finca de Betlem representa l'objectiu que ara s'ha marcat l'Ajuntament d'Artà davant les pressions per part de la promotora de la urbanització des Canons, Cala Veya S.A., que ha denunciat el consistori artanenc davant la Sala d'allò Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB). La promotora demana retornar les cases de Betlem en la mesura en què era una cessió anticipada que s'ajustava a un pla parcial que no es pot executar perquè s'han protegit els terrenys.

Per la seva banda, el batle de l'Ajuntament d'Artà, Montserrat Santandreu (IA), afirmà que «entenc l'actuació de la promotora però nosaltres consideram que Betlem és de titularitat pública i tot d'una que se'ns notifiqui que Cala Veya S.A ens ha posat la demanda, posarem el tema en mans dels nostres assessors jurídics i d'aquesta manera, passarem a defensar el que és de la nostra propietat».

El batle Santandreu afirma que «fa temps que demanam al Govern de les Illes Balears que compri Es Canons, però si veim la possibilitat de perdre Betlem, tenim la ferma intenció d'insistir perquè torni a realitzar una oferta de compra, no només de la finca en qüestió sinó de la resta dels terrenys». El batle Santandreu manté la teoria que «el Govern haurà de fer el màxim de gestions perquè tan sols té sis mesos per decidir si finalment indemnitza la propietat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.