algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

El consum de drogues s'incrementa entre joves illencs de 14 a 18 anys

El fenomen de la toxicomania és extensiu a altres segments de la població

Un increment en la pressió de la competitivitat laboral, de les problemàtiques familiars i l'extensió dells llocs de feina precaris fan preveure «un procés d'augment de la freqüència relativa de les toxicomanies a les Illes». Almanco és aquesta l'opinió de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, el president de la qual "Andreu Ramis" presentà ahir l'informe Drogodependències i addiccions. Noves tendències, noves solucions, amb especial esment sobre el sector de població més jove, a partir dels testimonis presentats per joves entre els 14 i els 18 anys en un mostreig a càrrec del professor Javier Elzo.

Andreu Ramis no volgué preveure ahir l'abast del creixement esperat, però recordà l'existència de factors que hauran d'afavorir aquesta circumstància, com és ara «el fet que els recursos econòmics públics disponibles per a l'atenció de les necessitats socials no augmentaran en termes reals d'una manera significativa en els propers anys, atès el marc de contenció de la despesa pública que imposa la política comuna de la Unió Europea». D'aquesta manera, i sempre segons l'estudi presentat ahir, «a curt i a mig termini les necessitats socials associades al món de les toxicomanies poden augmentar més aviat que les disponibilitats de recursos destinats a la seva atenció i prevenció».

Les mostres d'alarma són constants en els darrers mesos: no només el consum d'èxtasi a les Balears duplica el consum mitjà a Espanya, sinó que també el de cocaïna s'ha incrementat un 6 per cent. Per entendre la importància d'aquestes xifres, paga la pena pensar que l'Estat és el quart consumidor europeu de drogues de disseny i el segon de cocaïna, després del Regne Unit. A les Illes, a més, s'ha observat una davallada en l'edat d'accés a les drogues "legals i il·legals", de manera que «el grup d'edat de 15 a 17 anys presenta registres positius en tots els apartats», mentre que «els percentatges d'ús de drogues que fan funcions de porta d'entrada a les toxicomanies (alcohol, tabac i cannabis) són relativament elevats». Però l'increment més alt s'ha observat entre les dones: elles fumen més i prenen més tranquil·litzants que ells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.