algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'arribada de la pluja i el fred no desanimà la gent perquè acudís al Dijous Bo

Molts de membres del Govern anaren a la fira

69432
Tot i la pluja, molta de gent va assistir a la fira del Dijous Bo.

A les deu del matí i amb una puntualitat britànica, el president del Govern, Francesc Antich, arribà amb tren a la capital del Raiguer. El batle d'Inca, Pere Rotger, acudí a l'encontre del president per escortar-lo fins a la Sala, on era prevista la recepció d'autoritats.

Per començar la passejada pel Dijous Bo també hi acudiren la consellera de Sanitat, Aina Salom; el conseller d'Agricultura, Mateu Morro; el conseller de Treball, Eberhard Grosske; el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, i el conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer. El director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, i els representants de la Guàrdia Civil tampoc no es volgueren perdre la fira.

El primer lloc que visitaren les autoritats fou l'exposició de l'artista Toni Dionis a la galeria Cunium. Mentrestant, al carrer, malgrat la pluja, la gent va sortir a firar, sobretot els «cossiols de Nadal» i altres tipus de plantes. Els polítics visitaren la majoria d'exposicions que s'inauguraren amb motiu del Dijous Bo. A més a més tampoc no es perderen la mostra d'automòbils ni la de maquinària agrícola.

A mesura que avançava el dia la pluja anà minvant fins que, devers les dotze, aparegueren els primer raigs de sol. Per altra banda, molts escolars es prengueren el dia lliure i aprofitaren el tren i els autobusos de línia per acostar-se fins a Inca. La gran afluència de públic creà un petit caos circulatori perquè ja de bon matí la gent hagué d'aparcar molt lluny del centre, per la qual cosa els que arribaren més tard només trobaren estacionament a l'extrarradi. La gent s'apropà en tot moment a les autoritats, fins i tot un home d'edat comentà al president Antich que l'havia votat perquè havia estat molt encertat durant un discurs al seu poble.

Al migdia les autoritats s'aturaren a la llar de padrins per tal de gaudir d'un petit aperitiu per reposar forces i continuar amb la passejada. Després anaren a la mostra de l'associació de comerciants d'Inca, on s'interessaren per l'estat de les petites i mitjanes empreses. Els comerciants havien preparat els seus millors productes i presentaven el seu millor somriure. Mentrestant, un pis més avall, hi havia la III fira de Medi Ambient, en la qual, a part de les empreses relacionades amb aquest tema, la gent pogué gaudir dels dibuixos dels escolars sobre l'ecologia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.