nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El polèmic dic de Botafoc serà una realitat per l'abril de l'any 2002

Les obres, que han començat fa poc, tenen un cost proper als 5.000 milions

Al mes d'abril de l'any 2002 el port d'Eivissa comptarà amb un dic d'abric, una millora que ha estat tan reclamada com rebutjada per la societat eivissenca durant, almenys, els darrers deu anys. Les obres del projecte, que costarà prop de 5.000 milions de pessetes, han començat darrerament amb una de les actuacions que més temien els sectors ecologistes, la modificació de la fisonomia de la costa eivissenca i la desaparició de la platja des Duros, una de les més emblemàtiques de Vila.

Els primers treballs estan destinats a construir el que serà el futur vial d'accés al dic, que inclourà un passeig marítim amb carril bici, jardins i places d'aparcament paral·lel al vertader vial de servei, que només podran emprar el personal del port i el dels vaixells atracats. Per entendre la seva magnitud, només algunes xifres. El vial necessita 126.000 metres cúbics de rebliment, 58.000 tones d'escullera i 10.000 metres cúbics de formigó.

Pel que fa al dic, segons les explicacions del president de l'Autoritat Portuària de Balears, Francesc Triay, els treballs de dragatge ja haurien d'haver començat. S'han de treure 180.000 metres cúbics de material per col·locar al seu lloc 246.000 tones d'escullera i, més amunt, 25 caixons de 4.100 tones cada un. Aquests grans caixons no es poden fabricar a Eivissa i arribaran en vaixell des de València.

Per què s'ha considerat necessària aquesta macro obra? Segons Triay, el dic efectuarà «dos serveis claus per Eivissa com són allunyar la descàrrega de combustibles del centre de la ciutat i reduir l'agitació de les aigües interiors». A més, tot i que no es diu massa fort pel rebuig que aquesta iniciativa ha produït a l'entorn ecologista, per primera volta els grans creuers podran amarrar al port eivissenc, el que pot incrementar de forma notable els ingressos turístics de les Pitiüses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.