Els camps de golf no són rendibles a l'Illa sense oferta immobiliària

El preu del sòl rústic obliga a inversions mínimes de 2.500 milions

TW
0

«Els camps de golf a Mallorca no són rendibles si no van acompanyats d'oferta immobiliària». Aquesta frase fou promunciada ahir per José Jiménez, president de l'Associació d'Empresaris de Camps de Golf de les Balears, durant la presentació, a la Cambra de Comerç, d'un informe ambiental sobre aquest tipus d'instal·lacions esportives, realitzat per José Manuel Recio, catedràtic d'Ecologia Aplicada de la Universitat de Còrdova.

Jiménez atribueix la manca de rendibilitat dels camps de golf sense suport immobiliari a «l'excessiu preu del sòl rústic de Mallorca. Tirant per baix, el sòl rústic es paga a mil pessetes per metre quadrat. Tenint en compte que per posar en marxa un camp de golf cal un mínim de 70 hectàrees, o 700.000 metres quadrats, només el terreny costa 700 milions de pessetes. Si a això afegim la infraestructura mínima d'aquestes instal·lacions, la inversió mai no estarà per sota dels 2.000 o dels 2.500 milions de pessetes. Repetesc, això si el sòl rústic va barat. És a dir, sense oferta immobiliària, els camps de golf no són rendibles a Mallorca».

Així, José Jiménez va defensar la construcció de camps de golf perquè «si un turista normal gasta una mitjana de 7.000 pessetes per dia a les Illes, un jugador de golf en gasta més de 30.000». El president dels empresaris de camps de golf destacà que «cada any, sobretot a l'hivern, del Regne Unit surten entre 600.000 i 700.000 jugadors de golf per practicar aquest esport a països més càlids. De tot aquest volum de turistes d'alt poder adquisitiu, a Mallorca no n'arriben ni 35.000, és a dir, un 5 per cent».