cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

El centre històric quedarà limitat al trànsit amb pilons l'any que ve

L'Ajuntament invertirà 50 milions per impedir l'entrada als no residents

L'Ajuntament de Palma calcula que d'aquí a un any començarà la instal·lació de pilons automàtics a les entrades i sortides dels carrers situats en zones Acire (àrees que Cort ha declarart de circulació restringida i per on només hi poden circular residents i transport públic). Aquest pilons, situats enmig del carrer, impediran l'entrada física dels vehicles, els propietaris dels quals no són residents o no treballen a la zona. En canvi els residents i autoritzats disposaran d'una targeta magnètica que una vegada introduïda en una màquina automàtica permetrà fer baixar el piló i accedir així a l'interior del carrer.

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Governació, invertirà devers 50 milions de pessetes per col·locar desenes de pilons als carrers que siguin Acire. En principi, Cort ha triat, com a projecte pilot, el carrer de les Monges per començar a instal·lar aquests pilons automàtics i fer-ho extensiu a la resta de les zones del centre històric de Palma.

En cas que l'usuari tingués problemes amb el funcionament dels pilons o que la targeta quedàs temporalment invalidada, el ciutadà podria comunicar a través d'un interfon amb un guarda de seguretat o un tècnic perquè li donàs accés al carrer. Aquest sistema de comunicació interna s'utilitzaria com a segona opció.

La regidoria de Governació, el titular del qual és José Manuel Sierra, du devers un any estudiant un sistema per restringuir l'accés en el centre històric de Palma i concretament a les zones Acire. Un dels debats que queden pendents és si aquesta restricció al trànsit serà únicament en horaris comercials o s'estendrà durant les 24 hores. Per aquest motiu s'estan realitzant consultes als veïns perquè donin la seva opinió al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.