algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Antich recorda a la promotora des Canons que els tribunals no han concedit mai el lucre cessant

El president del Govern balear, Francesc Antich, va manifestar ahir en els passadissos del Parlament autonòmic que l'Executiu estudiarà «totes les fórmules» presentades en referència a la demanda de la promotora Cala Veya SA. de 6.000 milions de pessetes presentada al Govern en concepte d'indemnització per suposades irresponsabilitats patrimonials. Antich va recordar, emperò, que el lucre cessant "és a dir, l'expectativa de negoci en què es basa la sol·licitud" «s'ha demanat moltes vegades, però els tribunals no ho han concedit mai».

De la seva banda, el diputat autonòmic del PSM, Antoni Alorda, va qualificar la demanada econòmica d'«exagerada» i «desafortunada» i la va atribuir a una certa «mentalitat de la pilotada, que s'ha instal·lat entre els promotors». Des del PSM es veu amb «tristesa» que aquests continuïn encara amb aquestes «previsions».

«El Govern ja ha pres una determinada solució al respecte», va afegir Antich, en relació a la seva intenció de protegir es Canons. Cal recordar que el Parlament balear va aprovar per unanimitat la desclassificació des Canons. Això no obstant, el president assegura que s'han d'analitzar totes les propostes, però reitera que quan l'Executiu va prendre la decisió de protegir l'indret «disposava dels informes necessaris que l'avalaven».

El diputat del PSM i regidor nacionalista d'Inca considera que davant de la reivindicació de 6.000 milions de pessetes, «tornam a estar davant d'un altre exemple d'exagerada sol·licitud que es pot utilitzar com una nova excusa per fer por de cara a un procés que ha de ser irreversible de desbalearització del país».

«Desgraciadament, ens hem torbat molt i podria haver-hi algun dret adquirit, però demanar ara 6.000 milions per una finca que es va comprar l'any 1991 per 41 milions de pessetes, quan s'hi podien fer 6.000 places, per no fer-hi res, és realment un resultat absurd», va afegir Alorda. El diputat del PSM considera que «sembla que una certa cultura del pelotazo s'ha ficat dins de la mentalitat dels nostres promotors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.