algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Balears i Catalunya negocien un conveni de col·laboració europea

Antich i Pujol signaran l'acord el proper mes de març a Palma

El Centre Balears a Europa (CBE) i el Patronat Català Pro Europa enllesteixen un conveni de col·laboració en matèria europea que es concretarà en unes jornades conjuntes sobre llengua i turisme, que tindran lloc a Palma el març del 2001. Els presidents de les Illes Balears i Catalunya, Francesc Antich i Jordi Pujol, respectivament, signaran l'acord de cooperació amb l'objectiu de «reforçar la presència de les regions europees dins la Unió Europea», segons declarà el director gerent del CBE, Francesc Quetglas.

Concretament, allò que es pretén, afegeix Quetglas, és la «participació de les comunitats autònomes dins dels consells», si es té en compte que l'Estat espanyol disposa de competències totalment transferides als governs autonòmics.

Però la cooperació entre ambdues comunitats té, a més, un segon propòsit: «Subratllar la importància de les regions euromediterrànies per crear un centre d'atenció dins de la UE» envers les polítiques concretes d'aquesta zona. «Això ha provocat la necessitat de reforçar la coordinació» entre aquests dos consorcis.

A hores d'ara, Quetglas i el seu homòleg català, Casimir de Dalmau, treballen en el programa d'unes jornades que serviran de marc a la signatura del dit conveni de col·laboració, que giraran el voltant de la llengua "l'any 2001 serà l'Any Europea de les Llengües" i el turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.