algo de nubes
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

Estabilitat en els contagis de malalties sexuals, segons dades d'Epidemiologia

Alguns metges d'Atenció Primària parlen d'un increment en infeccions de paràsits

Hi pot haver un increment en el nombre de les infeccions causades per transmissió sexual? Les dades del departament d'epidemiologia del Govern balear neguen la percepció subjectiva de diversos metges d'Atenció Primària consultats per aquest diari... excepte en els casos de malalties o plagues que no són de declaració obligada (com els fongs o les gadelles), coincidint amb un augment de l'oferta sexual remunerada als carrers sense assegurança d'higiene.

Al marge del fet que les Illes continuen mostrant una taxa alarmant de transmissió del VIH, la incidència de les malalties clàssiques sembla mantenir-se estable. És el cas de la gonorrea, de què enguany "fins la setmana 36a" s'han comunicat 45 casos. El nombre sembla elevat si el comparam amb el total de l'any abans (64 casos); però aquest fou molt menys espectacular que els de 1998 (amb 108 infeccions), atès que la mitjana dels darrers anys voreja el centenar de casos.

El mateix es pot dir de la sífilis: el nombre registrat en les primeres 36 setmanes d'enguany ha estat de 15; aquesta és una incidència molt semblant a la d'anys anteriors, en què la mitjana de casos anuals se situava al voltant de la trentena: 27 casos el 1999, 36 el 1998, 33 el 1997...

Això no obstant, les dades d'epidemiologia "amablement facilitades per la cap de Promoció de la salut a la Conselleria de Sanitat, la doctora González" no abasten altres malalties i infeccions que alguns metges diuen haver detectat en major nombre: la ronya, les gadelles i infeccions fúngiques diverses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.