muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Gesa diu que la fusió no afectarà les Balears i garanteix futures inversions

No obstant això, el Govern balear reiterà ahir que continuarà vigilant la unió elèctrica

Jaime Reguart, director general de Gesa, assegurà ahir que la fusió Endesa-Iberdrola no afectarà el pla d'inversions prevists per a les Balears. Així ho va assegurar ahir a la consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon. «Fins ara tot el procés de negociació que s'està duent a terme entre totes les parts respecte a la fusió s'està parlant només del territori on hi pot haver risc de disminució d'una competència. En aquest territori no s'inclouen les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla», ja que no existeix competència, afirmà Reguart.

El dirigent afegí que «el que està obligant el Govern espanyol a les empreses de la fusió és que ja que s'ha de crear una macroempresa (que disposarà del 80 o 85 per cent del mercat nacional), aquesta haurà d'amollar actius per quedar-se en una mida que no posi risc a la competència del país. I això afecta actius que tenguin Gesa i Iberdrola a la Península, però no a les Balears», reiterà. D'aquesta manera, Reguart afirmà que a les Illes l'empresa futura de la fusió continuarà tenint la responsabilitat de la gestió del subministrament d'energia elèctrica. «No passarà res que afecti la manera de dur el servei elèctric a les Balears. Per tant, els compromisos d'inversió són els mateixos. S'invertiran els 75 mil milions prevists a cinc anys», assegurà.

Pel que fa a com afectarà la plantilla de treballadors de Gesa la fusió, Reguart afirmà que «quan s'ajunten dues empreses se solen duplicar llocs de treball. Per sort o per desgràcia, Gesa ja ha passat per un procés de fusió de les empreses del grup Endesa i per tant les plantilles de les empreses territorials del grup Endesa estan bastant ajustades al que han de fer. Si es confirma la fusió, a les Illes no hi haurà una reducció de plantilla addicional del que ja s'ha negociat amb els treballadors de l'empresa».

Pel que fa al Govern balear, la consellera Ramon afirmà que malgrat les intencions de Gesa afirmant que la fusió no afectarà les Illes, el Govern «s'ha compromès a fer un seguiment de la fusió ja que encara que sigui una empresa privada tenim el deure d'interessar-nos per la situació de l'únic operador elèctric de les Balears». Així, Ramon recordà que el cost afegit que la insularitat suposa per a la producció d'electricitat a les Balears el suporta per ara el conjunt del sistema elèctric espanyol, per la qual cosa al Govern l'inquieta que l'escassa rendibilitat que pugui suposar per aquesta nova empresa el manteniment del subministrament elèctric a les Illes «pugui produir un procés en el qual ens quedem penjats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.