algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament resol el problema del solar per construir-hi un institut

Les obres del centre docent s'iniciaran a partir de l'any 2002

La construcció d'un institut d'ensenyament secundari en el nucli costaner de Portocristo serà una realitat a partir de l'any 2002. La instal·lació d'un centre docent en aquesta localitat del municipi de Manacor serà possible gràcies al fet que l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor ha resolt el problema que tenia en trobar un solar adient per ubicar-hi l'institut.

En aquest sentit, l'Ajuntament rebrà un solar de 15.000 metres quadrats, totalment de franc, que serà cedit per un particular de Portocristo. En compensació per la cessió gratuïta, el Consistori manacorí s'ha compromès a requalificar el terreny on s'assentarà el futur centre docent, com a àrea de serveis.

El futur institut de Portocristo s'ubicarà a la zona del Pinaró i s'emmarcarà dins una àrea d'uns 80.000 metres quadrats. Una vegada qualificada aquesta àrea, que ara és sòl rústic, el particular en compensació per la cessió del solar, en podrà vendre els trasts.

El delegat de Portocristo, Jaume Brunet (AIPC), ha explicat al respecte que «abans de final d'any lliurarem els terrenys del Pinaró a la Conselleria d'Educació, perquè pugui estudiar si els terrenys que nosaltres n'oferim són adients per construir-hi un institut de Secundària. Amb la qual cosa, la construcció del futur institut es podrà iniciar a partir de l'any 2002».

La construcció d'un institut a Portocristo ha estat una de les principals reivindicacions dels seus veïns, que han protagonitzat un seguit de manifestacions fins que l'any passat el conseller d'Educació, Damià Pons, es va comprometre a la construcció d'un centre a la zona costanera que podria acollir els alumnes dels nuclis veïns de Portocristo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.