nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Pimeco recomana als seus afiliats que sols contractin personal que parli català

Demetrio Penya diu que s'ha de poder atendre els mallorquins en la seva llengua

Els dirigents de Pimeco també recomanaran als seus afiliats que només contractin personal que conegui i s'expressi en català. D'aquesta manera, els petits comerciants mallorquins se sumen al gruix de vint empreses i col·legis professionals que ja han anunciat que exigiran el coneixement la llengua pròpia de les Illes Balears a les persones que optin a un nou lloc de feina.

El president dels comerciants, Demetrio Penya, va explicar a Diari de Balears que s'ha arribat «al moment oportú, després de més de vint anys de feina en temes de Normalització Lingüística». «Si la gent que ve de fora no vol aprendre el català s'està automarginant. Nosaltres no podem dir-hi res, perquè si no vol aprendre la llengua catalana és lliure de no fer-ho, però els dependents bilingües són els més idonis per als nostres negocis, per això és lògic que recomanem en les noves contractacions que s'agafi personal que coneix el català».

Penya va destacar que «a Catalunya no han tingut cap problema per fer-ho, els nostres homòlegs sempre han escrit en català i el que hem de fer nosaltres d'una vegada per totes és catalanitzar la Pimem». El president dels comerciants va explicar que «desgraciadament hi ha unes servituds per mor del monopoli econòmic turístic que també fan que s'hagi de donar molta d'importància a l'anglès i a l'alemany, però jo crec imprescindible que si entra un mallorquí a les nostres botigues se li atengui en la seva llengua».

Penya va destacar de manera molt important la necessitat «de donar eines als comerciants perquè aprenguin a escriure en català. Molta de gent el parla, però les majors dificultats vénen a l'hora d'escriue en la nostra llengua. Hem de treballar en una línia progressiva perquè aquesta situació canviï i aviat».

Per la seva banda, els grups polítics a l'oposició a l'Ajuntament de Palma, consideren cabdal que les empreses que es creïn amb fons municipals tenguin com a llengua vehicular el català.

Tots els grups coincideixen que «les administracions públiques han de donar exemple i és ben lògic que un dels requisits per optar als ajuts públics sigui la defensa del nostre idioma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.