muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'Arxiu Municipal es troba en un greu estat de deteriorament i amenaça ruïna

L'edifici on està ubicat té greus mancances de seguretat per conservar els lligalls

L'actual estat en què es troba l'Arxiu Municipal d'Artà evidencia el poc interès de les institucions cap a la problemàtica dels arxius municipals. L'Arxiu Municipal d'Artà, situat al segon pis de l'Ajuntament. El Consistori no es troba amb molt bones condicions per acollir un arxiu, ja que com a conseqüència de l'antiguitat de l'edifici han sorgit dues grans goteres que han estat apuntalades per més seguretat dels visitants del local, ja que es trobaven en un greu estat.

Fruit d'això és la gran quantitat d'humitat que hi ha a la cambra, fet que provoca un ambient no molt recomanable per un espai dedicat a la conservació i manteniment de documents escrits amb molts d'anys d'antiguitat. La unió de tots aquests elements fa que la correcta conservació dels documents sigui molt difícil.

L'arxiver d'Artà, Antoni Picazo, indicà que «actualment el problema més important que tenim son les dues goteres que hi ha a l'edifici, però estam projectant dur a terme el condicionament de tota la infraestructura del local. En un futur, l'arxiu gaudirà de totes les mesures necessàries, com són el tancament hermètic, un sistema antiincendis, i principalment es canviarà la coberta de la cambra.

També està previst que s'instal·lin les noves tecnologies, fet que canviarà el concepte d'arxiu». Picazo continuà dient que «això és un projecte a llarg termini, ja que l'Ajuntament d'Artà no pot destinar molts doblers per aquesta tasca, s'ha d'entendre que l'arxiu depèn quasi completament del poble, ja que les institucions aporten poc diners als arxius municipals, fet que fa que la majoria del capital que és destinat a l'arxiu, l'hagi d'aportar l'equip de govern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.