algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Un avió amb el motor incendiat fa un aterratge d'emergència a Son Sant Joan

L'aparell hagué de tornar a Palma després de dur només quinze minuts de vol

Un avió de la companyia britànica Monarch amb destinació a Manchester realitzà ahir un aterratge d'emergència a l'aeroport de Palma 15 minuts després d'enlairar-se. La causa de l'alarma fou un incendi al motor de coa, fet que provocà que el seu comandant decidís tornar a Son Sant Joan. Segons informà l'executiu de servei de Son Sant Joan, el DC10 de l'empresa britànica partí de les pistes de l'aeroport devers les 11.50 hores i minuts després el pilot reclamà el permís per fer un aterratge d'emergència que es registrà a les 12.06 hores.

L'aparell avariat disposa d'un motor de coa i un a cada ala, fet que l'hagués permès prosseguir el seu vol fins a Manchester, però el pilot optà per tornar a l'aeroport d'origen per garantir la seguretat dels passatgers. Les mateixes fonts indicaren que com estableix la normativa, els serveis d'extinció d'incendis i sanitaris estigueren alerta a la pista durant l'aterratge i pocs minuts després es posà en marxa el consegüent sistema automàtic per extingir l'incendi al motor de coa, que se sufocà immediatament.

Tanmateix, el descens i l'aterratge es feren amb relativa seguretat, i els passatgers i la tripulació abandonaren l'aparell sense majors incidents, segons l'executiu. L'aparell, que té capacitat per a 380 passatgers, quedà pendent de reparacions en la superfície de l'aparcament de Son Sant Joan, i està sent revisat per tècnics de la companyia Monarch desplaçats des de Gran Bretanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.