nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

Treball implanta a Eivissa un pla experimental per millorar les inspeccions

La Conselleria de Treball i Formació del Govern ha començat a actuar a les Pitiüses per solucionar el dèficit d'inspeccions laborals que cada any denuncien els sindicats. Així, després de la firma d'un acord entre aquesta institució i el ministre de Treball del Govern central, Juan Carles Aparicio, la Conselleria creà una comissió territorial presidida pel conseller Eberhard Grosske, que fixà la metodologia i els objectius d'actuació del Govern en aquest camp.

D'aquesta manera, des de la comissió s'ha decidit instaurar un pla experimental a Eivissa per combatre la falta de control institucional. Aquest projecte preveu el traçat d'un pla específic per a les Pitiüses que inclou el disseny de les activitats que es duran a terme a Eivissa i Formentera per evitar les infraccions laborals.

El secretari general tècnic de Treball, Pere Mascaró, explicà que el problema de designar un inspector fix per a Eivissa rau en el fet que a poblacions petites la seva acció és molt poc efectiva perquè molt aviat tothom el coneix. Per això, Mascaró explicà que el que té previst el Govern és fer que els inspectors «es traslladin a Eivissa sempre que faci falta per poder acabar amb les infraccions que es denuncien». Tot i això, a l'illa de Menorca sí s'ha decidit establir un inspector de treball amb un subinspector. Segons Mascaró, «el funcionament dels dos sistemes "el de Eivissa i el de Menorca" es revisarà dins d'un temps i segons els resultats que ofereixin, la Conselleria de Treball optarà per un o altre per unificar el tipus d'inspecció que es porta a Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.