muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Cort protesta perquè només rep 6.800.000 pessetes per a normalització

L'Ajuntament de Palma reclamava 114 milions de pessetes

El Govern Balear tan sols ha concedit sis milions vuit-centes mil pessetes a l'Ajuntament de Palma per tal que siguin invertits en concepte de Normalització Lingüística. En el seu moment el Departament de Cultura de Cort trameté a la Direcció General de Política Lingüística del Govern balear el seu projecte de normalització, pressupostat en poc més de 114 milions de pessetes.

Però els tècnics de normalització del Govern han considerat que tan sols hi ha tres accions que mereixen ser subvencionades: el projecte de retolació de les dependències municipals; la formació; i l'edició de la col·lecció Eines Administratives. En el moment de redactar el seu projecte de normalització lingüística, Cort va preveure que s'haurien de menester vuit milions de pessetes per a retolació, vint-i-quatre per a formació i dos milions per a edició. Això suma un total de trentaquatre milions de pessetes. La quantitat consignada tan sols s'apropa als set milions de pessetes. Els doblers no es rebran fins el mes de setembre, quan les dues administracions signin un conveni de col·laboració.

Per la seva banda el director general de Política Lingüística del Govern balear, Joan Melià, explicà que «només hem donat aquests doblers perquè Cort ha inclòs tots els seus projectes culturals perquè els subvencionem i nosaltres entenem que aquests projectes s'han de fer en català d'entrada. A més, els nombres de Cort estan bastant inflats i hem de repartir els recursos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.