algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Fiscalia demana al jutge que aturi de manera urgent les obres des Pouet

Han trobat indicis d'un possible delicte de desobediència a l'autoritat

La Fiscalia d'Eivissa remeté ahir al Jutjat d'Instrucció número 4 un escrit demanant l'obertura de diligències i el precinte de les obres des Pouet, perquè considera que existeixen indicis d'un possible delicte de desobediència a l'autoritat. El fiscal Manuel Campoy, sense entrar a valorar la validesa o invalidesa de la suspensió de les obres que va ser ordenada pel Consell Insular d'Eivissa i Formentera, considera que s'han de paralitzar les obres i, d'aquesta manera, donar protecció a la institució insular com a «ofesa o perjudicada» per l'actual situació.

El fiscal reclama que la realització d'una inspecció ocular anterior o simultània a la presa d'una mesura cautelar i, a més, sol·licita que es prengui declaració amb imputació de delicte a les persones considerades responsables de la continuació dels treballs amb quasi total normalitat. Entre altres es troben l'arquitecte i exregidor socialista a l'Ajuntament d'Eivissa, Xavier Magrinyà; l'arquitecte municipal a l'Ajuntament de Sant Josep, Antonio Huerta; i el conegut empresari Joan Lladó Oliver.

Per portar endavant aquestes mesures, el fiscal planteja la necessitat de facilitar al Consell la paralització «efectiva» de les obres col·locant novament els precintes que varen ser arrancats dissabte passat. Per aquesta raó es demana l'auxili de la unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil o del Cos Nacional de Policia. També es consideren necessàries mesures de «control i vigilància amb l'objectiu de garantir el manteniment continuat i ininterromput de la mesura cautelar de suspensió i precinte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.