algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

La Sala vol excloure de la moratòria del Consell més de deu urbanitzacions

L'oposició critica les al·legacions presentades per l'equip de govern gabellí

Un dels municipis de la comarca del Llevant que s'han vist més afectats per la moratòria urbanística del Consell de Mallorca ha estat Capdepera. En aquest sentit, l'Ajuntament gabellí ha presentat al·legacions contra aquesta suspensió cautelar que, de moment, afecta unes deu urbanitzacions de la zona costanera d'aquest municipi. A hores d'ara, les al·legacions ja han estat aprovades per sessió plenària i presentades davant el CIM.

La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Capdepera, Joana Aina Flaquer (UCAP), ha explicat que «la moratòria urbanística del Consell afecta totes les zones incloses en el Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT), que equival a dir que comprèn tot l'espai geogràfic del municipi, a excepció dels nuclis de Capdepera i Cala Rajada».

Davant això, en el municipi de Capdepera poden quedar incloses dins la moratòria unes deu urbanitzacions de la zona costanera que s'ubiquen a cala Provençal, cala Gat, Canyamel, Son Moll, es Fangar, cala Mesquida, Son Bassó, es Pelat, es Carregador, sa Pedruscada, així com també na Taconera, entre d'altres.

La regidora Flaquer ha posat de manifest que «el mes de setembre, alguns representants de l'equip de govern mantindrem una entrevista amb els tècnics en matèria d'Urbanisme del Consell de Mallorca, perquè consideram que no queda gaire clar el tipus d'urbanitzacions i construccions que entren en la moratòria».

Una de les al·legacions presentades per l'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera especifica que «un dels articles de la moratòria indueix a la confusió i s'ha d'aclarir amb una major precisió la voluntat de la norma d'excloure de la suspensió d'actuacions aquelles que tenguin per objectiu la realització d'habitatges unifamiliars aïllats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.