algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

«Els bandarres que profanaren el Sant Crist es mereixen la pena capital»

Els pescadors i veïns de Cala Rajada, indignats per la mutilació de la imatge

Els pescadors de la Confraria de Cala Rajada han expressat la seva indignació davant la destrossa de la imatge escultòrica del venerat Sant Crist dels Pescadors que va aparèixer mutilada de peus i mans, tal com publicarem dilluns passat. Els pescadors asseguren que la profanació de l'estàtua del Crucificat ha estat fruit «d'un acte vandàlic sense precedents executat per un bandarra sense escrúpols», va manifestar Bartomeu Moll, un dels pescadors de la Confraria de Cala Rajada.

La imatge sagrada, que posseeix un gran valor devocional entre els veïns de la localitat, haurà de ser objecte d'una profunda restauració, «perquè un grup de pocavergonyes varen sacsejar la creu del Sant Crist fins a tomar-la a terra i destruir-la. El més segur és que els criminals s'introduïssin dins el temple a la recerca de doblers i com que no en trobaren, no tingueren altra idea que profanar l'escultura. Aquests bandarres es mereixen la pena capital», va apuntar el pescador.

Els arguments del rector de la parròquia de Cala Rajada, Joan Simonet, envers la profanació de la imatge del Sant Crist contrasten amb la dels pescadors. Simonet assegura que «la destrucció de l'escultura segurament ha estat obra d'una persona desequilibrada que, en un moment d'ira, va pujar sobre l'altar de la capella del Sant Crist i va començar a sacsejar d'una manera violenta la imatge sagrada, tot arrabassant la creu i provocant algunes destrosses en aquesta capella».

La hipòtesi a la qual dóna suport el rector apunta que «un home de constitució corpulenta es va introduir dins la parròquia després de la missa de les nou de dissabte passat vespre i sense cercar diners, ni tan sols objectes d'algun valor material, es dirigí a l'altar del Sant Crist per fer mal a la imatge. Pensam que l'individu penetrà dins el recinte per la porta d'accés a la sagristia, ja que sempre és oberta», va explicar Simonet. Davant això, s'ha descartat el mòbil econòmic, més encara quan es tracta d'una imatge que no posseeix cap valor artístic, ja que només té una antiguitat de 50 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.