muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Pere A. Serra fou proclamar fill il·lustre a l'Ajuntament de Sóller

El Consistori en va acordar el nomenament en un ple extraordinari davant un nombrós públic

73816
Un moment de la sessió plenària en el decurs de la lectura de l'expedient a càrrec de la historiadora Catalina M. Bernat Joy. | JOAN TORRES

Pere A. Serra Bauzà és el nou fill il·lustre de la ciutat de Sóller. Ahir, en un ple extraordinari, la corporació municipal va aprovar el nomenament del president del Grup Serra i editor de Diari de Balears com a 12è fill il·lustre de la localitat. Pere A. Serra, acompanyat de la seva esposa, Margalida Magraner, i de la seva família, com també de nombrosos amics i veïns del poble, ompliren de gom a gom la sala de plens de l'ajuntament per assistir a l'acte oficial de proclamació.

L'acord pres pel ple el 10 de maig, a proposta de la Comissió de Cultura i Patrimoni, per majoria absoluta, proposava la incoació de l'expedient i el nomenament de Catalina M. Bernat Joy com a instructora. Així, el 14 d'agost, per comissió informativa, es va dur la proposta d'acord que ahir a les 12.30 hores s'aprovà per ple amb 16 vots a favor i un en contra, del regidor independent del PSOE Onofre Bisbal.

La instructora va llegir al ple l'expedient que justifica els mèrits de Pere Serra, destacant-ne els anys de dedicació al món periodístic, la seva valuosa tasca editorial, la seva talla intel·lectual, el compromís amb la cultura de Mallorca i la llengua catalana, la seva admiració i dedicació aferradissa a l'art i les nombroses distincions rebudes al llarg de la seva vida.

Els portaveus dels diferents grups municipals varen fer una exposició i varen lloar la figura del nou fill il·lustre de Sóller. Miquel Nadal, d'UM, manifestà que «els pobles mediterranis no solen retre homenatge als seus ciutadans i així també ha passat a Sóller. No podem passar per alt el bagatge cultural que fan Pere A. Serra Bauzà mereixedor de totes les distincions que se li han atorgat».

Nadal també destacà la figura de Pere Serra com a impulsor de joves artistes, com també la gran tasca desenvolupada en els mitjans de comunicació. «La feina de comunicar pot suposar una revolta si es té l'empenta que ha tingut Pere A. Serra. També cal destacar-ne la publicació del primer diari en llengua catalana, el Diari de balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.