algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Els veïns exigeixen que s'obri la cala i desapareguin els perills del penya-segat

Una festa reivindicativa demana a Matas que es fixi ja el talús caigut el 1993

«Per una cala oberta i sense perills» fou el lema de la festa popular organitzada despús-ahir per Amics de Banyalbufar per reclamar al Ministeri de Medi Ambient, el titular del qual és el mallorquí Jaume Matas, la urgent estabilització del penya-segat de la platja. La cala està teòricament tancada al públic des que el 1993 les intenses pluges i el mal estat del talús provocassin un espectacular despreniment de roques sobre la platja. No obstant això, i a pesar de les advertències, devers 400 banyistes fan servir aquesta cala cada dia d'estiu. Josep Bibiloni, vocal de medi ambient d'Amics de Banyalbufar, reclamà «una platja oberta per a tots i sense perills».

Encara que la competència sobre aquest tram del litoral correspon a la Direcció General de Costes del Govern central, els veïns de Banyalbufar hi sol·liciten «la implicació de totes les administracions públiques», de manera que el projecte redactat anys enrere sigui executat tan aviat com sigui possible. «No s'ha d'esperar que hi hagi qualque mort per solucionar-ho», advertí Bibiloni. El president d'Amics de Banyalbufar, Antoni Sastre, lamentà «l'excessiva lentitud de l'Administració» i apuntà que amb el temps «la gent es confia i s'oblida del perill, quan el perill és constant».

Bibiloni insistí que el projecte per fixar la falda del talús ha de ser aprovat pel Ministeri de Medi Ambient «i encara no n'ha dit res». «Sovint hi ha despreniments de poca importància i estam molt preocupats perquè la reforma es retarda més del previst», afegí. A més de la fixació del talús, Amics de Banyalbufar també reivindica la recuperació dels molins àrabs de la cala. La festa reivindicativa de despús-ahir al vespre començà amb una neteja de l'entorn de la platja i una posterior sardinada en la mateixa cala. Entre els participants en la festa hi eren el batle, Manuel Romero, així com també diversos membres de la Corporació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.