algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Antich i Matas mostraren les seves diferències en política hidrològica

El ministre vol construir més dessaladores i el president exigeix els projectes pendents

La inauguració de la setena línia de tractament de la planta dessaladora de la badia de Palma evidencià ahir la manca de sintonia entre els governs central i autonòmic pel que fa a la planificació hidrològica de les Balears.

La inauguració fou un acte protocol·lari que donà llum verda a l'aportació de 7.000 metres cúbics diaris d'aigua a la xarxa de subministrament de Palma, Calvià i Andratx. Hi foren presents el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich; el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas; la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; la delegada del Govern central, Catalina Cirer; el batle de Palma, Joan Fageda; el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez; la presidenta d'Emaya, Maria Crespo; i el tinent de batle de Calvià Antoni Manchado, entre altres responsables.

Com era d'esperar, i després de la inauguració oficial, Antich i Matas s'aïllaren una mica dels presents per mantenir un intercanvi d'impressions especialment tens que es perllongà durant uns minuts davant el silenci circunspecte de tots els que els envoltaven, entre ells Rosselló, Rodríguez, Fageda, Crespo i Cirer.

La principal divergència és una qüestió de prioritats. Matas insisteix a oferir al Govern de les Illes Balears quatre noves dessaladores fixes (una altra a la badia de Palma, nord de Mallorca, Ciutadella i Santa Eulària d'Eivissa), a més d'ampliar les ja existents de Palma i Formentera.

De la seva banda, el president Antich reclama l'aprovació del pla hidrològic de les Illes Balears i la signatura del conveni que estableix un finançament d'infraestructures hidràuliques urgents (ja incloses en el pla) per valor de 23.000 milions de pessetes entre els anys 1999 i 2002, dels quals el Ministeri n'aportaria 21.000.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.