algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

UM vol que el Govern compri la finca de Schiffer amb doblers de la UE

Així es podria finançar el 50% del cost de recuperar l'accés a la torre de cap Andritxol

Unió Mallorquina (UM) de l'Ajuntament d'Andratx va registrar ahir una sol·licitud a la Conselleria de Medi Ambient dirigida a la seva titular, Margalida Rosselló, demanant que els terrenys del Cap Andritxol, propietat de la model alemanya Claudia Shiffer, siguin adquirits amb fons europeus. Aquesta propietat, una Àrea Natural d'Especial Protecció (ANEP) d'una extensió de més de 400.000 metres quadrats, està tancada al públic amb més de dos quilòmetres de tanques que impedeixen l'accés a la torre de Cap Andritxol i al camí tradicional que hi dóna accés des de fa 420 anys.

UM té indicis que tant la talaia, del mateix temps que el sender, com aquest i altres camins, podrien ser béns d'interès cultural i, per tant, que el seu ús, aprofitament i gaudi siguin públics. Això no és així des que Claudia Schiffer en va tancar els accessos, fa uns mesos, cosa que ha indignat els excursionistes i els comerciants de la zona. A més, Schiffer tancà el camí més directe i l'únic per a vianants que hi ha entre Peguera i Camp de Mar que fa servir gent que surt al vespre.

És davant d'això, i la negativa de l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Andratx d'informar-se sobre la titularitat del camí i del preu que podrien tenir els terrenys en el cas de venda, que UM fa la sol·licitud a Medi Ambient d'adquirir la propietat.

Per això, la proposta d'UM es basa en la idea que la Conselleria de Medi Ambient va fer pública, el 27 de juliol, d'aprofitar el programa europeu «Life» per adquirir finques costaneres. Aquell dia Rosselló va dinar amb representants d'entitats europees de França, Catalunya i Itàlia que s'encarreguen de comprar els terrenys, amb un finançament del 50 per cent de la Unió Europea, per cedir-ne la gestió als ajuntaments. Idò aquesta seria la fórmula proposada per UM per adquirir els terrenys de Schiffer i recuperar l'ús, l'aprofitament i el gaudi del camí i de la torre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.