algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PP al·lega contra la moratòria la invasió de competències i la manca d'informació al ciutadà

Denuncia que «ningú no sap si la norma l'afecta o no», i hi considera preceptiu un dictamen del Consell Consultiu

El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Jaume Font, acompanyat per Maria Salom i Antoni Llamas, explicà ahir el contingut de les al·legacions del seu grup i dels ajuntaments governats pels populars. Font resumí en tres punts les al·legacions: manca d'informació i documentació per al ciutadà, «que no veu garantit el seu dret a saber si la norma cautelar l'afecta o no»; invasió de les competències i de l'autonomia municipal; i manca d'un dictamen del Consell Consultiu, que el PP considera necessari.

Amb aquests arguments, els populars demanaren que el govern del Consell faci enrere el procediment d'exposició pública, si bé afegí que «la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, ens ha donat la raó quan diu que està disposada a ampliar el període per presentar al·legacions». Jaume Font indicà que «el PP podria estar a favor d'una norma cautelar per controlar el creixement, però concretant quina superfície n'és l'afectada».

A partir d'aquí, el portaveu popular tornà a insistir que «la moratòria és un gol que el Govern i Esquerra Unida, és a dir, Francesc Antich i Eberhard Grosske han ficat al Consell. I deixant fora de la moratòria municipis com Calvià i Marratxí, demostren que el PP no és el partit del formigó, sinó el PSIB i UM».

El PP criticà el fet que l'expedient de la moratòria a la Comissió Insular d'Urbanisme «sigui buit. No hi ha gens de documentació. Això no són coses ben fetes ni garantir els drets i la tranquil·litat dels ciutadans. El Pacte de Progrés parlava ara fa un any de col·laboració i participació de l'oposició, però d'això no hi hagut res de res. No hi ha hagut cap debat. El PP sí que va prendre unes mesures de seguretat jurídica amb les Directrius d'Ordenació i un creixement limiat al 2% anual fins a l'aprovació dels plans territorials. Si cal anar més enllà, se'n parla a la Comissió Insular d'Urbanisme i ja està».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.