algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Veïns del poble denuncien les obres d'una torre elèctrica vora l'església

El bisbat ha procedit a la paralització d'aquesta polèmica actuació

Un grup de veïns d'Ariany ha denunciat davant l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) la construcció d'una torre metàl·lica d'electricitat que s'havia d'ubicar just al costat de la torre del campanar de l'església parroquial del poble.

Davant això, des d'Arca s'ha explicat que «de moment ja hem denunciat aquesta agressió davant la Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca (CIM). A més, la nostra principal intenció és que s'adoptin les mesures adients, com ara respectar la distància del monument històric amb l'antena metàl·lica». En aquest sentit, Arca també ha recalcat que «amb la construcció de la torre d'electricitat es trenca totalment l'equilibri de l'entorn i la consonància amb l'edifici es perd.

El soterrament del cablatge elèctric també s'hauria de preveure amb la finalitat que la instal·lació d'aquesta torre no provoqui un impacte visual que distorsiona la vista del monument, així com l'harmonia del conjunt»Per la seva banda, el batle de l'Ajuntament d'Ariany, Antoni Pascual (UM) ha explicat que «un grup de veïns ha presentat queixes en contra de la instal·lació de la torre elèctrica, amb la qual cosa el bisbat ha hagut d'intervenir i ha procedit a la paralització de les obres de la torre, ja que els terrenys on s'havia d'ubicar és de possessió de l'Església».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.