algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Joana Barceló: «La moratòria no perjudicarà l'activitat empresarial»

El Consell no acceptarà l'al·legació per excloure Sant Tomàs de la normativa

L'equip de govern del Consell de Menorca estudiarà però no acceptarà l'al·legació de l'Ajuntament des Migjorn Gran per impedir la inclusió de terrenys del polígon C de la urbanització de Sant Tomàs en la moratòria.

La presidenta del Consell, Joana Barceló, manifestà a Diari de Balears que «els ajuntaments podran presentar al·legacions, però les normes cautelars es desenvoluparan a partir d'uns criteris genèrics que hem fixat des del Govern del Consell de Menorca, en funció del nivell de desenvolupament i consolidació de cada zona afectada».

Barceló explicà que «aquí no s'han introduït desqualificacions ni modificacions, simplement és una aturada cautelar de dos anys de durada, fins a l'aprovació del pla territorial parcial de Menorca». La presidenta assenyalà que «durant aquest període tindrem l'oportunitat de reconduir continguts i capacitats per definir el producte turístic menorquí».

Barceló manifestà, a més a més, que «la llei de les Directrius d'Ordenació Territorial actualment en vigor, redactada per l'anterior Govern balear del PP, inclou la reducció de la població potencial de Menorca de 140.000 persones, i nosaltres, amb les mesures cautelars, ens limitam a paralitzar-ne 60.000 de manera provisional, amb la circumstància que no hi ha cap actuació en sòl urbà. No hi haurà perjudicats, ni en la construcció ni en el turisme».

Segons Joana Barceló, «les mesures resultaran beneficioses per a l'illa de Menorca, perquè tenim dos anys per reflexionar sense pressions». Sobre l'al·legació presentada per l'Ajuntament des Migjorn Gran per excloure Sant Tomàs de la moratòria urbanística, va dir la presidenta del Consell que «les mesures no són discriminatòries, afecten de la mateixa tots els municipis, en la mesura que els terrenys on s'actua tenen el mateix nivell de creixement».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.