algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Cada dia arriben a Eivissa 150 turistes sense haver contractat un allotjament

L'Oficina d'Informació Turística rep centenars de viatgers cercant una habitació

Cada vegada és més habitual que arribin a Eivissa turistes que no tenen un llit on dormir. «No els preocupa gens i viatgen a l'aventura», explica una de les treballadores de l'Oficina d'Informació de l'aeroport eivissenc, que rep diàriament centenars de consultes relacionades amb la recerca d'un hotel. Segons les dades d'aquesta oficina, cada dia aterren a l'illa uns 150 turistes sense cap tipus de reserva. En aquests casos, els responsables de l'oficina ofereixen una llista d'establiments regularitzats i els informen que les oficines d'informació no poden fer cap reserva telefònica. «Els aconsellam que ells mateixos truquin als establiments o vagin a una agència de viatges per gestionar la seva estada a l'illa», indiquen des de l'oficina de l'aeroport. Així, per exemple, durant el cap de setmana passat foren 180 persones en un dia les que demanaren una habitació a l'illa d'Eivissa.

Des de l'oficina es destaca que les possibilitats de trobar un allotjament el mes d'agost es concentren als càmpings i als hostals, perquè els apartaments i els hotels tenen ja posat el cartell de «complet». «La majoria de la gent que ens demana fa una reserva d'hotel i no pensen en la dificultat que es poden trobar si no tenen un llit reservat amb antelació», indiquen els treballadors d'informació turística. A més, destaquen que la gent que utilitza el servei d'informació per trobar allotjament és molt diversa, des del grup de joves que viatja a Eivissa per divertir-se i gaudir de la seva oferta nocturna fins a famílies amb nins o grups de persones grans. Tampoc no hi ha diferències en relació a les nacionalitats, ja que procedeixen de diversos països, sobretot, alemanys i britànics.

Els responsables de l'oficina d'informació que el Consell té a l'aeroport d'Eivissa destaquen que tot i els problemes per trobar una habitació, la majoria troba un lloc on dormir, «en troben segur perquè no tornen a demanar més informació», assenyalen. Al mateix temps es preveu que aquestes xifres augmentin, ja que els índexs d'ocupació turística «es disparen» cada any durant aquest mes. Tot i això, els responsables d'aquest establiment remarquen que l'única cosa que poden fer els establiments públics d'informació és facilitar als interessats un llistat amb el nom i el telèfon dels hotels i apartaments de les Pitiüses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.