algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Destruït un iot de vint-i-cinc metres al Club de Mar de Palma per un incendi

El foc afectà també altres embarcacions amarrades devora

Un incendi declarat a la una i deu de la matinada de dilluns a dimarts va destruir gairebé en la seva totalitat el iot Amurada, que es trobava atracat al Club de Mar. Les tasques d'extinció es perllongaren al llarg de més de 8 hores, duites a terme en una operació conjunta entre els diferents serveis d'emergència de Palma. L'embarcació, una motora de 25 metres d'eslora, acabava d'arribar al moll provinent de Barcelona. En el moment de produir-se l'incendi, es trobaven a bord 5 ocupants i segons els seus testimonis, el sinistre s'inicià en un dels motors del iot, per raons que encara no s'han pogut esbrinat.

El sinistre afectà tambè altres embarcacions que són al port per aquestes dates. Però les més malmeses varen ser les amarrades a babord del iot sinistrat. Així el «Happy Joss» patí desperfectes a la coberta i a la cabina a causa de les flames, mentre que l'embarcació «Marcan» es va veure afectada pel fum i les elevades temperatures.

Per a les tasques d'extinció els Bombers varen llançar aigua des del moll i des dels iots amarrats al costats del iot sinistrat. D'aquesta manera, el foc de la coberta se sufocà de manera relativament ràpida, encara que l'incendi continuà a l'interior de l'embarcació, amb el perill que el iot sotsobràs. En aquest punt, segons informà el CRCS, va rebre una cridada des del Club de Mar, sol·licitant assistència d'unitats de Salvament Marítim per col·laborar en les tasques d'extinció. Per a aquesta operació es mobilitzaren dues unitats provinents de Palma i Port de Portals. Amb aquests remolcadors es traslladà el vaixell al moll Vell, on es pogué amarrar, fet que evità de manera adient el perill de sotsobra. Gràcies a aquesta operació, els Bombers tingueren l'oportunitat d'atacar el foc des de l'interior i procedir-ne a l'extinció definitiva.

Posteriorment, i mentre se sufocaven petits rebrots, els efectius dels Bombers tragueren l'aigua acumulada dins el iot, utilitzant a l'efecte una motobomba. Poc després, es detectà una via d'aigua al vaixell, que va fer necessari que diverses unitats continuassim amb aquesta emergència. Segons el respresentant dels Bombers de Palma es destinaren 5 unitats i un total de 15 efectius per dur a terme les tasques d'extinció, que es consideraren finalitzades a les 9.40 d'ahir al matí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.