cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Cort haurà de pagar 1'2 milions de pessetes a una dona que caigué en l'avinguda Joan Miró

L'afectada patí una tendinitis que trigà 144 dies a curar-se, malgrat que el TSJB li rebaixà la indemnització reclamada

L'Ajuntament de Palma haurà de pagar 1.197.693 pessetes, amb els interessos legals, a una dona que caigué a l'avinguda Joan Miró de Palma. L'afectada ha vist com el Tribunal Superior de Justícia rebaixava les seves pretensions inicials, ja que reclamà a Cort una indemnització d'1.544.000 pessetes.

La dona caigué en la voravia d'aquest carrer de la ciutat pel seu mal estat i també de la calçada, sense que existís cap senyalització que indicàs aquesta deficiència. Les ferides sofertes l'obligaren a romandre 144 dies de baixa amb seqüeles per la tendinitis que li diagnosticaren els metges.

Una vegada presentada la reclamació a l'Ajuntament, aquest la rebutjà argumentant que en la data de l'accident la zona es trobava en obres i amb la corresponent senyalització obligatòria, cosa que suposava que els vianants estaven informats de la necessitat d'adoptar les mesures de prevenció adients.

A més defensà que la caiguda fou culpa de la víctima, perquè es produí dins la calçada, és a dir, «un lloc inhàbil i inadequat per travessar-la».

Segons la sentència del TSJB, de les proves realitzades i la declaració dels testimonis que presenciaren els fets, es desprèn que la dona ensopegà amb unes pedres i restes de rajoles que estaven trecandes sobre la voravia, «una zona idònia per circular caminant», malgrat que caigué sobre la calçada.

Des d'aquest punt de vista, el magistrat ponent, Fernando Socías Fuster, considera que té poca importància si hi havia o no pas de vianants pels voltants, ja que fou el mal estat de la voravia el que provocà l'accident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.