nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les dessaladores mòbils començaran a subministrar aigua a la xarxa des d'avui

La Fepae critica molt durament la pujada de tarifes aprovada per part d'Emaya

Les cinc primeres unitats modulars de dessalació (UMD) començaran avui a subministrar aigua a la xarxa, a raó de 700 metres cúbics diaris cada una.

Segons el calendari fixat per la Conselleria de Medi Ambient per a la posada en marxa de les UMD, a aquests primers cinc mòduls els seguirà, la segona setmana d'agost, la setena línia de la dessaladora de la badia de Palma. Una setmana després entraran en funcionament les dues unitats que es col·locaran a Andratx, amb una capacitat de producció de 1.000 metres cúbics diaris.

La darrera setmana d'agost estaran operatives les dues unitats que es col·locaran a Andratx, amb una capacitat de producció de 1.000 metres.

També la darrera setmana del mes que demà comença estaran operatives les dues UMD de 2.150 metres cúbics al dia que s'instal·laran a Andratx-Calvià.

Per acabar, durant la primera setmana de setembre, s'instal·larà a la zona de Son Ferrer, a Calvià, la UMD de 5.000 metres cúbics diaris. La Conselleria manifestà la seva satisfacció pel compliment dels terminis proposats per a la posada en marxa de les UMD.

Mentrestant, la Federació Palmesana d'Associacions i Entitats ciutadanes, (Fepae) ha criticat la discriminació que pateix Palma en relació a l'abastiment de l'aigua i lamenta que siguin els seus ciutadans els qui acabin pagant les batalles entre el Pacte de Progrés i l'Ajuntament.

En un comunicat, la Fepae assenyala que «no podem alabar la pujada del preu del cànon fix per subministrament d'aigua», alhora que manifesta el seu desacord que «es gravi una empresa pública (Emaya) que funciona bé amb una càrrega que la faci passar a una situació de pèrdues».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.