muy nuboso
  • Màx: 18.08°
  • Mín: 11.39°
18°

El TSJB estableix que l'impost ecològic és compatible i no invaeix el Dret de la UE

Telefónica Servicios Móviles recorregué el pagament de 83 milions fixats per l'any 1996

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha rebutjat les pretensions de Telefónica Servicios Móviles S.A. perquè es pronunciàs favorablement a una suposada invasió de l'impost ecològic en el Dret de la Unió Europea. Així mateix ha establert que aquest tribut autonòmic és totalment compatible amb la legislació comunitària.

En una sentència a la qual ha tingut accés Diari de Balears, el magistrat ponent, Pablo Delfont Maza, considera que les intencions de la companyia de telecomunicacions «estan absents de càrrega argumental i resulten improcedents».

Telefónica Servicios Móviles denuncià la possible invasió en les competències tributàries i substantives que s'hauria reservat la Unió Europea per part de l'Impost sobre instal·lacions que incideixen en el medi ambient, raó per la qual sol·licità al TSJB una qüestió de prejudicialitat davant el Tribunal de Justícia de la UE.

La prejudicialitat en matèria d'interpretació de Dret comunitari ha generat un vincle de comunicació orgànica entre aquest tribunal i les jurisdiccions dels Estats membres de la UE i és de caràcter facultatiu. Segons el TSJB, la Llei 12/91 fixa que l'impost ecològic grava «els elements patrimonials que, utilitzats en el desenvolupament d'una sèrie d'activitats mercantils, afectin el medi ambient i l'equilibri ecològic, a través d'un conjunt d'instal·lacions i estructures situades en el territori balear», és a dir, que «contrarien l'harmonia dels seus espais naturals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.