nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El 75 per cent de les façanes dels edificis del centre històric necessita reformes

El patronat de l'habitatge ja disposa d'un estudi de color per rehabilitar les façanes de la ciutat de forma científica

El centre històric de Palma necessita una bona mà de pintura. Un total del 75% de les façanes dels edificis que s'hi ubiquen necessiten ser reformades, i els treballs que s'hi han de fer es basen principalment en la pintura.

Per tal que aquesta rehabilitació es pugui fer seguint uns criteris científics la comissió del centre històric i el patronat municipal de l'habitatge disposen d'un pla de color realitzat per tècnics externs per tal que tots els edificis que es rehabilitin facin servir els colors autoritzats.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Rafel Vidal, en la presentació d'aquest estudi, «l'informe de color ens proporcionarà una eina que permetrà als ciutadans escometre les seves rehabilitacions dins uns paràmetres estètics i tècnics que garanteixin tant l'harmonia cromàtica com les tasques utilitzades per dur a terme la rehabilitació, sabent que els materials emprats en totes i cada una de les etapes d'aquesta recuperació siguin els més adients i els que comportin la millor solució per mantenir el nostre patrimoni arquitectònic que integra el paisatge urbà de la ciutat de Palma».

Així, els colors per rehabilitar les cases del centre històric es mouen dins la gamma de colors pàl·lids, des dels grocs molt fluixos fins al vermell, destacant els colors terrosos i la gamma dels taronges, molt ben representada. Les persianes i les fustes hauran de moure's entre sis colors, tres tonalitats de verd, un marró, un ocre i un vermell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.